Michał Szcześniak

jeden z najbardziej utalentowanych Szefów Kuchni młodego pokolenia. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w prestiżowym Hotelu Bristol, następnie z sukcesem prowadził kuchnię w nowopowstającej warszawskiej restauracji Superiore. Swoje umiejętności rozwijał na licznych szkoleniach, u takich Szefów Kuchni jak Bruno Goussault, Anne Alvarado, czy profesora Harve This’a. Jako członek Narodowej Reprezentacji Polski reprezentował nasz kraj na Gastronomicznej Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie oraz w Pucharze Świata w Luksemburgu, skąd powrócił w sumie z trzema brązowymi medalami.

W 2015 roku, jako Zastępca Szefa Kuchni podjął wyzwanie współtworzenia nowatorskiej Restauracji Elixir w Domu Wódki, w oparciu o idee food & vodka pairing. Po niespełna dwóch latach objął stanowisko Szefa Kuchni w Domu Wódki, a restauracja Elixir już raz trzeci z rzędu została wyróżniona w Michelin.